Wie schuilt er achter Tekst AnDer[s]?

Ervaren tekstschrijver

Mijn naam is Anke Derkse. Ik woon in Breda en heb ruim twintig jaar ervaring in het schrijven van teksten voor onder meer het onderwijs. Ik vind het fijn om een interview te houden met bijvoorbeeld een student, docent, manager of alumnus en daarna haar of zijn verhaal te 'vertalen' naar een prettig leesbare tekst.

Journalistieke teksten zijn uiteraard ook in goede handen bij mij. Ik heb immers niet voor niets ook Journalistiek gestudeerd. Zie mijn artikelen die ik schreef voor De Ondernemer.

Maar ook commerciële teksten zijn me niet vreemd. Ik schrijf teksten voor onder andere een horecamagazine, websites, online platform, folders, nieuwsbrieven, portals en advertenties. 

Nieuwsgierig naar mijn schrijfstijl? Kijk voor voorbeelden van mijn werk bij Opdrachtgevers.

Zelf een tekst geschreven en niet - helemaal - tevreden? Als horecaondernemer wilt u natuurlijk dat de teksten op uw menukaarten in orde zijn. En zoals u en ik weten: een kok is perfect in het creëren van mooie gerechten, maar de juiste schrijfwijze gebruiken is toch een ander vak. Ik kijk er met liefde en plezier naar en maak uw tekst nóg beter voor u.

Ik ben zo'n 18 jaar werkzaam geweest als redacteur en stafmedewerker PR & Communicatie bij een van de grootste roc's van Nederland. Doordat ik ook 20 jaar onderwijservaring als docent (basis- en volwassenenonderwijs) heb, weet ik wat mensen 'voor de klas' beweegt en voor welke uitdagingen zij staan.

Buiten mijn opleiding Pedagogische Academie heb ik de opleiding Journalistiek in 2000 afgerond met een mooie nominatie voor de (toenmalige) RVU Radioprijs.