Wie schuilt er achter Tekst AnDer[s]?

Ervaren tekstschrijver

Mijn naam is Anke Derkse. Geboren en getogen Rotterdamse, maar al heel lang woonachtig in Breda. Vanaf midden jaren '90 van de vorige eeuw begon mijn altijd latent aanwezige schrijftalent zich een weg naar buiten te wurmen. Inmiddels heb ik ruim vijftwintig jaar ervaring in het schrijven van teksten voor onder meer onderwijs en bedrijfsleven. Ik vind het fijn om een interview te houden met bijvoorbeeld een gepassioneerde ondernemer, student, docent, manager of alumnus en daarna haar of zijn verhaal te 'vertalen' naar een prettig leesbare tekst.

Journalistieke teksten zijn uiteraard ook in goede handen bij mij. Ik heb immers niet voor niets ook Journalistiek gestudeerd. Zie mijn artikelen die ik schreef voor De Ondernemer.

Maar ook commerciële teksten zijn me niet vreemd. Ik schrijf teksten voor onder andere een golfmagazine, websites, online platform, folders, nieuwsbrieven, portals en advertenties. 

Nieuwsgierig naar mijn schrijfstijl? Kijk voor voorbeelden van mijn werk bij Opdrachtgevers.

Redigeren
Zelf een tekst geschreven en niet - helemaal - tevreden? Ik kijk er met liefde en plezier naar en maak jouw tekst nóg beter voor je. Een greep uit de mogelijkheden:
* teksten op jouw website nét wat scherper en in correct Nederlands
* de tekst van je proefschrift of scriptie toch nog maar even laten nalopen op de juiste Nederlandse spelling, stijl en grammatica.

Achtergrond
Ik ben zo'n 18 jaar werkzaam geweest als redacteur en stafmedewerker PR & Communicatie bij een van de grootste roc's van Nederland. Door contacten met stagebedrijven leerde ik ondernemers kennen. Wat mensen 'voor de klas' beweegt en voor welke uitdagingen zij staan weet ik, door mijn 20-jarige onderwijservaring als docent (basis- en volwassenenonderwijs), als geen ander. 

Behalve mijn opleiding Pedagogische Academie, heb ik de opleiding Journalistiek in 2000 afgerond met een mooie nominatie voor de (toenmalige) RVU Radioprijs.